De olika typerna av peruker

I dagens samhälle är bär peruker blir mer och mer populär än någonsin tidigare. Särskilt kvinnor lockas till att bära peruker och kändisar, inklusive Dolly Parton, Tina Turner, Jenna Jameson, Tyra Banks och Britney Spears har främjat populariteten av falska löshår vid sportsligt peruker i sin vardag.

Naturligtvis, de flesta människor som bär peruker gör det på grund av en svår håravfall orsakas av åldrande eller en mängd olika sjukdomar. Kvinnor som genomgår kemo behandlingar och erfarenhet håravfall också ofta bära peruker. Men bortsett från att dölja skallighet, människor börjar bära peruker för mode ändamål. Peruker erbjuder ett enkelt sätt att ändra en stil eller don en redan perfekt klippt och stil frisyr. Dessutom kan vissa religiösa och kulturella sedvänjor kräver att bära peruker.

HW03262

Oavsett orsaken till varför människor (och särskilt kvinnor) bära peruker, det finns en mängd olika peruker som varierar i material och passar att människor bör vara medveten om innan de köper en peruk för sig själva. Framför allt om du letar efter en peruk, kommer du vill ha en som känner sig bekväm och ser naturligt.

Standard Cap Peruker

Först av allt, om du funderar på att köpa en peruk, är det viktigt att veta om de olika delarna av peruk. Och bortsett från håret, är den viktigaste delen av peruken locket. Locket är basen för den peruk som sitter på huvudet och är vad håret är kopplad till. Det finns många olika kapsyler som används på peruker, inbegripet standardlock, vilket är den vanligaste och den mest prisvärda typ av peruk cap. På en vanlig mössa, är håret maskinsydda på locket. Lagren av hår på locket är redan utformade i en viss stil, och kronan av locket ofta retad eller krusade så att åskådare inte kan se genom håret och se locket. Människor som denna standard-cap peruker eftersom de ger håret en hiss som gör håret verkar mer omfattande.

Enfibertråd Cap Peruker

En annan typ av lock är ett monofilament lock som inkorporerar ett tunt materialstycke på kronan som är gjord av nylon eller polyester mesh. Nätet andas och presenterar en illusion av hud, och eftersom dess nät, är bärarens hårbotten delvis visat, vilket är fördelaktigt i att basen av peruk avslöjar naturligtvis hårbotten som normalt hår gör. Med en monofilament cap, är hårbotten avslöjade bärarens naturliga hudfärg.

Folk älskar dessa typer av peruker för att de ser väldigt naturligt och är mångsidiga. De kan titulera i en mängd olika sätt, eftersom varje hårstrå på en monofilament cap är individuellt hand bunden på kronan så att håret kan borstas eller skildes åt något håll. Monofilament cap är också mjuka och är mer bekväm att bära än andra typer av peruker.

Capless peruker

Vissa peruker är också Capless. Dessa peruker är lättare än utjämnade peruker och är inte så varmt när du bär. I stället för ett lock, har de vertikala spetsar remsor, med utrymmen mellan remsorna, vilket gör dem en av de mest andningsbara typerna av peruker.

Peruker äkta hår

Peruker varierar också mycket i materialet. Några av de bästa peruker är gjorda av människohår. Peruker äkta hår är de mest verklighetstrogna peruker, men är dyrare än peruker i syntetmaterial. Med människohår peruker, kan håret skäras, stil, färgade, eller permanentat precis som naturligt odlade hår. Det finns i princip fyra olika typer av människohår används på peruker, och de är kinesiska, indiska, indonesiska, och kaukasiska, så att människor i många olika etniciteter kan hitta en peruk som är perfekt för dem. Men eftersom de är gjorda av äkta människohår, dessa peruker måste också vårdas som om de var resultatet av naturligt odlade hår, vilket innebär att de måste schamponeras, torkas, stil, och rade. I huvudsak dessa peruker erbjuder alla de fördelar och arbete med att ha äkta människohår.

syntetiska peruker

Peruker kan också göras av en mångfald andra material inkluderande tagel, ull, fjädrar, eller buffel hår. Men bortsett från människohår, de mest populära typer av material som används vid tillverkning av peruker är syntetiska fibrer. Och många av de högre kvalitet syntetiska peruker är nästan omöjlig att skilja från människohår peruker. Och syntetiska peruker erbjuder fördelarna av att vara lättare att ta hand om och kostar mindre än människohår peruker. Men de är inte avsedda att formaterad och kan skadas om en person använt locktänger, torkar blåsa, eller hot rollers att styla dem.

spetsar peruker

Spetsar peruker är en särskilt populär typ av peruk eftersom det ger ett mer naturligt utseende än många andra peruker. Oftare än inte, är detta den typ av peruk som kändisar vanligtvis bär. Lace peruker är fulla peruker som har någon mesh spets fäst på framsidan av peruk precis utanför hårfästet. Mask spets på peruken är anpassade monteras på bärarens huvud och trimmas och limmas (temporärt) till en persons hud rätt runt hårfästet. Håret på peruken hindrar någon från att se mesh spets, och det är spets som gör att håret att skiljas naturligt på en persons huvud.

vakuum Peruker

Vakuum peruker är en annan populär typ av peruk som är specialanpassade utformade för att passa bärarens huvud. Först är en gipsform tas en persons huvud, så att personal kan skapa en peruk som kommer att ge rätt passform och producera sug på huvudet. Vakuum peruker har en silikon bas på vilken hår injiceras. Eftersom basen är fast, kan dessa peruker vara ganska varmt och kan ta lite tid att få justeras till; Men detaljer gör vakuum peruker några av de dyraste peruker på marknaden, liksom några av de mest eftertraktade sin egen design och hög.

Så oavsett om du letar efter en peruk för att täcka skallighet eller bara för att ändra din frisyr, att veta mer om de olika typerna av peruker tillgängliga kan hjälpa dig att räkna ut vilken typ av peruk är rätt för dig.

Du kan se alla typer av peruker med denna URL: http://www.wigsland.se/peruker-for-kvinnor_c555.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *